torsdag 9 juli 2015

Semesterstickning.


Jag semesterstickar lite slött och glatt på en enkel sjal som saknar slutdatum- en sån där stickning som ligger i väskan och bara hänger med överallt. Jag satt på flyget upp till norr och klurade på hur jag skulle få en fin sjal där garnet får visa upp sig utan att behöva kompromissa med ett spetsmönster men en slätstickad modell med rätstickad kant kändes samtidigt lite tradigt och tråkigt. Jag lekte med tanken på en slätstickad kant istället där början utgick från en i-cord och i princip så fort jag hade landat i soffan hos faster så testade jag min idé. 

Sex maskor blev en lagom bred i-cord med 3 mm som jag plockade upp maskor från och där la jag även till omslagen direkt, två vid kanten och två vid mittmaskan. Efter några centimeter bytte jag till ett halvnummer större sticka. Jag lyfter sista maskan avigt med garnet framför så att kanten ska bli snygg och inte krulla sig. 

Jag är vääääldigt nöjd med resultatet så här långt. Jag tänkte mig någon enkel avslutning, eventuellt en liten spets eller så en matchande i-cord, jag får se. Eller ooooh kanske en scalloped edge... Hmmm. Tål att funderas på. 
 
Garnet är Malabrigo sock i färgen Rayon Vert från Litet nystan. Underbart mjukt och trevligt, som alltid med Malabrigo. 

Det viktigaste av allt är dock att jag har semester!