söndag 23 juni 2013

Love is in the air


♥  Malabrigo Lace, # Pearl 36  ♥ 
♥  Echo flower shawl  ♥ 

Jag har min käraste väns bröllop inskrivet i kalendern och behöver ingen mer anledning än så för att starta en ny sjal! Så fort jag berättade för min mor, som är av den gamla skolan, att jag skulle få närvara på vännens vackra kyrkobröllop kom förmaningen om att jag minsann behövde något att täcka axlarna med under vigselakten. Jag hade redan planerat för det så i min stash väntade därför två nystan av nyinköpt Malabrigo lace i en svag grålila lavenderton - en otroligt tjusig färg! (Och passande till min lila tärnklänning.)

Egentligen har jag en gnutta motvilja till Malabrigo lace och det är enbart för att det inte tål någon hantering innan man ser en antydan till att garnet vill filta sig men det är ju trots det, ett helt fantastiskt garn! Jag får riktigt skärpa mig för att inte dregla på garnet! 
Jag hade i minnet att Malabrigo fanns i den här färgställningen och köpte två nystan från trevliga Garnkorgen för att ha lite spelrum när jag skulle bestämma mönster, jag kan absolut inte klaga på priset, 470 yards för 99 kronor. Möjlighet till en vacker spetssjal för en hundring, sånt gillar jag!

Efter mycket funderade bestämde jag mig för att sticka ännu en Echo flower shawl.
Jag startade setup chart på 3 mm för jag ville ha en tät början på sjalen, allt annat såg floppy och ögligt ut med det här tunna garnet. Så små nålar höll på att bli mina fingrars död! Sedan knakade jag ut fingerlederna och ökade till 3,5 mm på första omgången av flower chart för att få en snygg övergång till slutliga 4 mm. 
Min research på Ravelry säger att 13 rapporter av flower chart borde bli en bra storlek, hellre lite större än lite för liten. Med två nystan behöver jag verkligen inte vara orolig över att garnet inte räcker. 

Jag kan dessutom se framför mig att jag bär en randig sjal i mörkgrå och lila Malabrigo lace av det som blir över...Det är inte kattskit med Malabrigo som restgarn! Mmm... randigt.

Mmm... Malabrigo. 

Inga kommentarer: