torsdag 9 mars 2017

Damask i Malabrigo Sock

Det är alltid roligt att få börja med ett nytt projekt. På symässan när jag för mindre evighet sedan köpte in Malabrigo Lace till Echo Flower (som jag precis avslutar), så slog jag även till på två härvor av Malabrigo Sock i Archangel. Nu är det äntligen dags att få sticka med det! Efter att ha sökt igenom alla sjalmönster på Ravelry så fastnade jag för Damask http://www.ravelry.com/patterns/library/damask-6, då den inte hade för "hålig" och skir spetsdesign. Archangel är så melerad så att jag tror att den kommer fram bättre på släta ytor med inslag av spets. 

Mönstret sträcker sig över 17 sidor, men jag låter mig inte avskräckas utan sätter igång. Sjalen stickas från kanten och upp så man börjar med att lägga upp 333 maskor till en Large. Jenny tipsar om filmer med knitted cast on, inte dåligt alls och man behöver inte räkna ut hur mycket garn det går åt till 333 maskor, hurra. 

 

Enligt mönstret så ska man använda 4mm när man stickar och 6mm när man lägger upp, efter att ha testat så inser jag att det inte alls fungerar för mig så det blir att riva upp och börja om. Det blir stora öglor i kanten av 6mm och 4mm blir för glest i mitt tycke.Jag testar att lägga upp med 4.5mm och sedan sticka med 3.5mm, myyycket bättre! Det här sättet att lägga upp är otroligt praktiskt när man ska lägga upp många maskor så den tekniken kommer jag absolut att använda igen.Så här såg det ut när chart 1 var avklarad, fortfarande mycket nöjd med resultatet. 

Inga kommentarer: