söndag 6 september 2009

En jävla bebiskofta.

VM-stickning, stl. 6-9 mån

Närbild på raglanärm

Lila knappar från NK

I helgen kom jag mig äntligen för att sy fast knapparna på den här lilla bebiskoftan från friidrotts-VM. Ett färdigt projekt (äntligen!) och den är ganska söt men jag är inte alls nöjd. Nästa gång ska jag prova ett annat mönster, alternativt freestyla fram ett eget. Jag blev inte heller förvånad när mönstret hade fått 11 konfysa kommentarer på hemsidan.

För att ta det från början.

Jag hatar mönstret, verkligen hatar det. För oklart skrivet, jag ska inte tala om den fula ojämna raglanärmen och storleksangivelsen...ja där har vi high chaparall. Jag stickade klart en ärm och tyckte den såg låå-håååång ut. Eftersom små barn inte riktigt är min area of expertise, frågade jag kollegan med en normalstor 5-månadersbebis hemma. Han i sin tur ringde frun som mätte armen på sonen och javisst, armlängden var off med minst 8 cm! Jag rev upp och hamnade slutligen på mer passande 21 cm. (Tack till familjen K!)

Där uppe vid ringningen på höger sida är det också nåt som är galet, ringningen blev liksom fyrkantig på nåt sätt, jämfört med vänster sida. Jag ska se om jag kan rädda det med nål och tråd.

Garnet är 4 nystan av ljusgrå Eskimo som fanns i stashen och en liten snutt av ett blålilagrått nystan från (vilande) storprojektet, till kanterna. Fin och harmonisk kombination som kan passa till både tjejer och killar.

Stickor: Plast, 8 mm.

Som jag beskrev här fick jag lov att gå till NK och köpa nya knappar till den här koftan. Passade perfekt i färg och var riktigt billiga.

Man får ta det för vad det är-en jävla bebiskofta...

1 kommentar:

Sara sa...

Ett riktigt skitmönster!
Jag improviserade fram en raglan som nog kanske blev lite bättre i avmaskningen, men jag är inte heller nöjd med halsringningen. Min blev lite för liten tror jag.
Ingen baby har testat koftan än så vi får väl se...