onsdag 18 februari 2009

3,141592653589793238


Garn: Raggi från Järbo. Det gick åt ungefär 100 gr av varje färg.
Jag har varit lite skeptisk till det här garnet efter att ett tidigare projekt såg förskräckligt ut efter en dag men efter en försäkran om att det normalt inte beter sig så, vågade jag mig på att prova det igen. Det midnattsblå garnet har legat och skämts i skattkistan i några år och jag blivit lite sur varje gång jag har tittat på det. Sedan är jag inte så förtjust i blått heller, jag vet faktiskt inte varför jag köpte det till att börja med.
Stickor: 4,5 mm i trä
Mönster: Jag utgick från Pi-socks , stl 43-ish
La upp 48 maskor och stickade en liten ribb längst upp innan jag började med ränderna.
Efter att jag stickat hälen minskade jag till 46 maskor för att de ska passa pappas smala fötter bättre. Skaften blev ganska höga eftersom de är tänkta att användas i gummistövlar.
Tid: runt 3 veckor, halvsovandes i soffan. Jag rev upp dem en gång när jag nästan var klar då jag inte var nöjd med hälen men har man tagit fan i båten så...

Jag är faktiskt väldigt nöjd med slutresultatet. Randningen känns kul och eftersom man stickar efter ett bestämt tal så är det lätt att veta var i mönstret man är och det är lätt få dem likadana. Sen gillar jag färgkombinationen, trots den blå färgen!
Det kan nog bli ytterligare ett par efter det här mönstret men med annat garn, mindre stickor och därmed fler ränder.1 kommentar:

Sara sa...

Sååå fina, jag måste också sticka ett par!