måndag 5 april 2010

Rainy Day Socks

Rainy Day Socks © Yuliya Sullivan

Nytt sockprojekt! Jag kände att det var dags för en utmaning efter att ha stickat otaliga raggsockar. Picotkant och spetsmönster, tjusigt. Hittade mönster på Ravelry efter att ha sökt på sockmönster för 3,5mm-4,5mm stickor. Jag hade rosa Perfect garn (Sandnes) som jag hade tänkt att sticka nya pi-sockar av, men det var ju roligare att testa något jag inte stickat förut.
Mönstret var stickat på Debbie Bliss Baby Cashmerino, jag ska nog prova det om jag stickar sockarna igen - sockarna blir nog finare när garnet inte lurvar sig.

Jag stickade först enligt mönster på 3,5mm stickor 48m runt, det gick ju sådär. Lite väl stora. Då är det bara att göra om och göra rätt. Picotkanten var lite klurig, jag googlade runt en del och kollade upp olika step-by-step instruktioner. Den första jag försökte med var http://www.keyboardbiologist.net/knitblog/2006/11/picot-sock-cuff.html
Det blev fint, men det tog lång tid. Andra försöket blev http://knizzlefoshizzle.blogspot.com/2007/04/picot-go-go.html
Det blir lite tjockare, men ändå helt godkänt och det var snabbare.

Jag tog bort en hel del maskor till försök nummer två och stickade på 36m, det kändes lite för att vara på 3,5mm men med tanke på den inte så elastiska kanten och att det är spets så fungerar det perfekt.

Sockarna går ganska snabbt att sticka och mönstret sitter i minnet efter några varv. Bra passform hela vägen på 36m.

En socka klar! Nu får vi se hur lång tid det kommer att ta innan jag kommer på att jag ska sticka socka nummer två, det finns ju så mycket annat roligt man vill sticka.

Inga kommentarer: