torsdag 14 oktober 2010

Mmm. Flätor.

Oj oj oj. Nya Knitty har så många fina mönster i sin nya Deep Fall 2010 issue att jag nästan börjar dregla. Senaste utgåvorna har varit tråkiga besvikelser men nu har de tagit sig i kragen igen och börjat ge ut mönster som man verkligen vill sticka. Om jag ska vara ärlig så DOG jag lite grann när jag såg tröjan som heter Beatnik. Ett riktigt suicide mission men holy crap vad fin den är!

Här ska vi dock bara prata om flätsockar. Planerna står just nu mellan nya Nemesis och Azure från tidigare issuen Winter 2007. Nemesis stickas från skaftet och Azure stickas från tån. Jag provade det där med med magic cast on för toe up i helgen och insåg att jag kanske måste öva på tekniken med lite större stickor än 2,5 mm till det sitter ordentligt i fingrarna. Det blev inte helt snyggt om vi säger så.


Röda flätfavoriter


Man är ju svag för mönster som löper ner över hälen.


Blå låtsasflätor


Sidflätan ska dock få fortsätta löpa på hällappen.

Nemesis i ljunglila Lanett superwash från Sandnes garn kan det nog bli, jag behöver verkligen ett par tunna tjocksockar i stövlarna. Ikväll väntar dock plugg med ryska verbböjningar och kasusstyrda prepositioner. Verkligen skitkul när man egentligen bara vill sticka/drömma om flätor..

Happy knitting!

*Alla bilder är © Knitty

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan
Tack för att du hjälpte mig att våga mig på att sticka flätor. Riktigt roligt och vilka snygga sockar det finns. Nu ska jag bara lära mig hur man tyder mönstren på rätt sätt =)
Ha en härlig fredag

Mvh Jennie