tisdag 28 december 2010

Till samlingen

2010 var inget bra stickår för min del-projekten som faktiskt blev klara kan nog räknas in på två händer och de som inte blev klara, ja... de blev mest troligt upprivna och fick återgå till garnkorgen. En garnkorg som för övrigt bara växte och växte. Här är ett axplock av vad som fick komma hem till samlingen:


Min syster ska nån gång i sitt liv få en grön spetssjal. Det här är mjuk tunn ull från Anntorps väv i Gamla stan och kameran gör verkligen inte färgen rättvisa. 550 generösa meter från danska DUO och färgen är verkligen knallgrön, en färg som jag tror ingen annan kan bära upp lika bra som min kära syster. Färgen växer på en allt eftersom. Jag låter den ligga längst upp i garnkorgen tillsammans med:


När jag besökte New York 2008 köpte jag ett lila alpacagarn på Purlsoho. Garnet är Blue Sky Alpaca Melange och makalöst mjukt och fint melerat. Länge länge har det legat orört eftersom jag av någon anledning bara lyckades köpa ett nystan och inget mönster har räckt till de knappa 100 m som ryms på den lilla härvan. Våren 2010 fick ett syskon till nystanet komma hem till mig så NU kanske jag kan hitta ett projekt som fungerar. Färgbaden matchade perfekt. Det lutar åt ett par vårvantar.

Cascade 220 kan nog vara det garn som tar mest plats på min näthinna nu. Det är tjockt, mjukt, finns i en uppsjö av fantastiska färger och får mitt hjärta att klappa lite extra. Jag köpte några nystan till en grå Harunisjal från Garnkorgen (som snart är färdig) och i väskan hem från New York i våras fick några extra nystan i andra färger resa ståndsmässigt över Atlanten, 4 nystan i 3 respektive färger faktiskt. Det var ju så svårt att välja...

2011 gör jag comeback i garnkorgen, det lovar jag dig mamma.

Inga kommentarer: