onsdag 28 september 2011

Oj oj oj.

För någon dag sedan var jag visst av den uppfattningen att jag inte kunde hitta nåt fint i tröjväg på Ravelry. Jag hade fel! Först ut bland mina nyvunna favoriter är Sheepcote från nya Twist Collective.
Fair Isle! Hjärtan! 3/4 ärm! På en och samma tröja!

Jag är kär!

Fina ärmar.

Breakwater, välsittande basmodell med fina raglanärmar, fin ringning och knappdetaljer. Här kanske jag också kan dra nytta av min knappsamling från tre generationer! En tröja som är precis vad mitt neverending svarta hål i garderoben vill matas med. Och hurra, 4,5 mm stickor! Jag kanske till och med kan använda mina 4 härvor rosalila Cascade 220 garn som saknar lämpligt projekt.

Rena drömmen!

Sist men inte minst har vi den här oemotståndliga tröjan som går under arbetsnamnet Igelkottströjan. Egentligen är basmönstret Paperdolls men den finns i några olika varianter. Jag är ju en sucker för igelkottar och har pratat om den här med kollegan Anna sedan i våras. Hon är inte alls intresserad av handarbete men är snäll nog att stå ut med mina stickteorier. I veckan har hon varit hård med mig och sagt till mig på skarpen när jag sneglat åt något annat projekt än just igelkottströjan. Jag lyder snällt och funderar istället vidare på färgupplägg. Garnet är redan bestämt, jag är ju djupt förälskad i Rowan felted tweed. I alla färger. Men allra mest förälskad är jag i orange.


Oj oj oj. Jag får nästan hjärtklappning när jag tänker på det.


Inga kommentarer: