torsdag 20 juni 2013

Lurvenpajsaren i akryl

I veckan har jag funderat lite över familjens användande av vintermössa genom åren. Pappans skottarmössor, mammans fåfänga vägran att bära mössa för att det förstör frisyren, min egen kalufs som fungerar som en alldeles särskild ryssmössa och så storasysterns... och ungefär här kom skammen. 

SKAMMEN. 

I vintras fångade jag också SKAMMEN på bild under en biltur. Med en stor portion avsmak fångade jag upp tingesten och tittade frågande på min syster. Akryl? Hon tittade snabbt på det jag höll upp och skrattade generat: Ja, den är inte så snygg numera! Jag hade fortfarande svårt att riktigt ta in vad jag hade där i nyporna och upprepade frågan. 

-AKRYL?! ...Men för i h-vete...! 
-Ja (skratt), och den är inte så varm heller! 
-Nä konstigt syrran...du har ju köpt en mössa i 100 % AKRYL!!

En mössa värdig en lurvenpajsare.

Kolla in akrylluddet, previously known as flätor. 

Jag fick medhåll av två yngre pojkar i baksätet som samstämmigt menade att deras mamma minsann inte kunde gå runt som en lurvenpajsare (och ja, jag kan ha haft ett visst inflytande över deras tycke och materialsmak genom åren) och där och då tummade vi hårt på att jag skulle sticka syster/mamma en liknande mössa och att de skulle "ta hand om" akrylmössan och sedan lade sig friden återigen i bilen. 

Den svarta mössan som jag stickade i ULL fastnade nog aldrig på bild men som vanligt använde jag 1,5 nystan av svart Garnstudios Eskimo med 8 mm strumpstickor och följde mönstret till punkt och pricka. Unoriginal hat är ett perfekt projekt som man gör klart på några få timmar i soffhörnet, en riktigt quickfix.

Alla är nöjda och glada och akrylmössan lever nu lycklig i resten av sina dagar på en "farm up north", som vi säger.

Inga kommentarer: