söndag 3 november 2013

Bokslut


Mitt facit för de här årets Socktoberfest blev väl knappt godkänt under omständigheterna, 2 av 6 sockar blev klara. Bättre än inga iaf.

Raggi- det enda paret som fastnat på bild.

1) Gråvitrosa sockar i Raggi på 4,5 mm. Jag stickade först en socka med resår hela vägen ner till där tån ska börja och maskade av men gillade inte hur det såg ut på foten så jag rev upp den hela vägen till skaftet. Resårskaft, slät fot och vanlig hällapp med rund tå som avslutning, min standardsocka i Raggi. Man behöver inte ändra det som redan funkar.

2) Turkosa sockar i Fabel på 2,5 mm. Resårskaft, hällapp, slät fot och rund tå. Jag stickar skaftet i 2x2 ribb på 60 eller 64 maskor och foten på 56 maskor, det passar de flesta.
De här ska kanske bli en julklapp. Jag älskar Fabelgarnet, drygt, billigt och trevligt att sticka med.

3) Gröna barnsockar i Fabel. Här testar jag en "ny" häl och avmaskning som jag lärt mig av min systers svärmor och som verkar härstamma från en liten by i Arvidsjaurs kommun. Jag har inte hittat någon referens på hela internet som stämmer in på denna teknik, den är enligt uppgift dryga 100 år gammal och hon har lärt sig den efter sin mormor. Den passar väldigt fint på en barnfot och ger en fin passform, jag får återkomma med en utförlig instruktion. Jag har gjort båda hälarna så nu är det nerförsbacke och en barnsocka tar ju egentligen inte så länge att slutföra..

4) Röda flätsockar. Jag har fortfarande inte hittat igen mönstret där jag skrivit ner mina anteckningar så här gav jag upp, det finns andra stickningar att lägga sin tid på...Tids nog.

5) De här små barnsockarna. Här hade jag ju slut garn men trodde också att jag hade ett nystan grå Fabel att komplettera med men det verkar ha blivit kvar i Öjebyn efter semestern. Jag springer inte och köper ett nytt nystan bara för att göra klart, nån måtta får det vara. De får följa med hem på jullov.

6) Randiga sockar i Regia -Kaffe Fasset. Garnet har ju fortfarande utgått ur sortimentet och trots att jag funderat på alternativt garn och färg så har jag inte kommit nå längre.

Förra helgen tog jag en paus i sockstickandet och besökte Syfestivalen, vilken pysselfest det är! Visserligen blir det lite av en overload när en hel hop kvinnor nästan ska slåss om garnnystan och vissa personers irrationella och hysteriska köpbeteende kan skrämma mig lite men det är trevligt att gå runt och se hantverksglädjen och jag tycker mässan blir bättre och bättre för varje år. Jag kom hem med ett gör-det-själv-kit med tennarmband från Gällivare Textil (åh, dialekten slungade hem mig till fjället på 1 sekund!) och två nystan favoritgarn, reanystan från Nysta, 60 pix fick jag betala totalt. Debbie Blissgarn går alltid åt på nåt sätt. 


Med Socktoberfest i backspegeln petar jag lite i mina andra UFOn i garnkorgen.

*Den röda koftan som är min ständiga följeslagare. Den ska ju bli klar nån gång, jag är bara så sjukt less. Stickning ska vara kul.

*Två Echoflowers finns här på teakbordet framför mig, också de lite på sluttampen.

*Ett par gröna Falling Leaves som ska få inviga våren så här slöstickar jag en rapport här och där. Garnet är ett grönt Zaragarn som är magiskt snyggt och magiskt att sticka med så jag kunde inte låta bli att lägga upp.

*En rosa Ishbel som inte fått sin spetskant än.

November och december kanske ska ägnas åt att göra klart saker så att det nya året startas helt fresh. Hm.. undrar vad jag ska göra under 2014, jag har ju en hel del snyggt garn som väntar på mig. Jag vill göra ett par färgglada vantar i Fair Isle och en Beatniktröja och... och... och...

Eh, man kan ju alltid drömma...

Inga kommentarer: