torsdag 28 maj 2015

På garnäventyr i Paris.


För ett tag sedan smet jag iväg över en helg till Paris för lite rekreation och återhämtning. 
Ett av utflyktsmålen var garnbutiken/tesalongen L'oisivethe vid Place d'Italie, lite utanför city. Jag hade så tur att den orange metrolinjen gick direkt mellan mitt hotell på Boulevard Magenta och P. d'Italie! (Hotellet Magenta 38 kan jag varmt rekommendera- det är fräscht, billigt och ligger nära Gard du Nord så det är perfekt när man tar sena kvällsflighten med Air France från Arlanda och sedan tåget från Charles de Gaulle. Dessutom har du trevliga barkvarter och småbutiker 2 kvarter bort från hotellet. Jag sov som en stock.)

Jag följer nämligen L'oisivethe på Instagram och även den fantastiska designern Hiroko Payne som jobbar där. Hon var helt lovely även som person! Garn, kaffe och mat på samma ställe, blir det ens bättre än så?!

    
En vägg med Koigo 

Jag var betydligt fattigare när jag lämnade stället efter typ 2 timmar med några härvor MadelineTosh light och Koigo men dock väldigt, väldigt glad. Jag köpte även 2 spetssjalmönster av Hiroko som gör mig lycklig bara av att titta på dem. För att inte tala om garnet. GARNET! *dregel*. Jag satt på hotellrummet en lång stund och bara gullade med mina nystan. Som man gör. 

De 2 härvorna till vänster heter Glazed Pecan, den melerade heter Dachshund och den mindre i melerad lila är Koigos KPM i färg 2424, den går mellan ljuslila och gråsvart i väldigt tjusiga skiftningar. 
Glazed pecan ska bli en sjal av Hiroko som heter Perce-neige (snödroppar på franska- finns på Ravery) och Dachshund ska mest troligt bli en Dovana eller Marin av Ysolda Teague, det beror lite på hur långa färgrapporter garnet har. Jag vill ha en sjal där garnet är huvudperson och mönstret inte äts upp av den melerade färgen. Blir väldigt spännande att prova Madtosh. 

I helgen tyckte jag lite synd om mig själv när förkylningen hade mig i sitt fula grepp så jag nystade upp Koigo för att provsticka lite. Herrejisses vilket garn! En pain att nysta men ljuvligt att sticka med) 

                        
Gullegull  Vi får se vad Koigo vill bli i slutändan. 


Butiken Lil Weasel i Passage du grand cerf i närheten av metro Étienne Marcel var tyvärr stängd när jag var där, det var lite synd. Det får bli nästa gång för jag har hört gott om den. Söt skylt iaf. 


Jag gick vidare till La Drougerie på Rue du jour vid metro Les Halles som var så fullpackat med folk och med deras galna kösystem gav jag upp innan jag ens försökt handla. 


Jag avslutade dagen med kaffe, färska bär och sedan drinks på Rue de Faubourg Saint Denis. 

Jag älskar Paris. 

Inga kommentarer: