måndag 4 juli 2016

En midsommarvecka i norr

Trötta som få tillbringade vi midsommarveckan i Öjebyn som flöt på med lika delar arbete och roligheter. 

Jag stickar på en liten bebiskofta i ett garn från Florens, ett lagom stort EM-projekt eftersom jag brukar vara fullt upptagen med att SE på fotboll. Nu återstår faktiskt bara en ärm och knappar.
Även den slätstickade sjalen fick hänga med norrut, den fick också nån decimeter i solen på kyrkstugebron. Det saknas typ bara en decimeter till av madtoshgarnet och sen ska jag sticka på en spetskant i brunt från sjalen Dreamstripes. Ibland är det bra att börja sticka utan mening och mål så löser det sig självt till slut. Det bruna garnet är något gammalt bortglömt semestergarn från urminnes tider, säkert från EM-resan 2008. Det borde planeringsfreaket här lägga på minnet. 


Garter yoke baby cardigan i mjuk merino. Kyrkstugan röjdes upp och invigdes för säsongen med ljusa nätter, midnattskaffe och stickning i solen på bron. Än återstår en del arbete men jag är på god väg att få ordning i kaoset igen. 


Stugan på Vånören öppnades upp för säsongen 2016 på Midsommarafton. Jag jagade ut lite spindlar och gjorde en insats mot skogsmössens härjningar under vintern. I sommar ska stugan leva igen trots att livet på vissa sätt faktiskt drastiskt har förändrats. Jag ledsnar aldrig på den här utsikten över Bjuröklubb! 


Varmrökt laxmacka i solen vid Jävre fyr. 


Edith åkte ju till sist på stryk när hon utmanade grannkatten om reviret. Ser ni klomärket vid nosen? Edith hävdar att hon vann andra ronden, trots att hon ogärna slåss... "You should see the other cat"Inga kommentarer: