söndag 28 mars 2010

Like a glove

Känns garnet kanske lite bekant? Självklart kunde jag ju inte låta bli att shoppa samma garn som Jenny när det var utgående och på rea och allt (det skulle ju absolut räddas).

Mönstret hittade jag på Ravelry och det heter Bella's Mittens (jo från Twilight, inte för att jag bryr mig så mycket om det - det var ju fina vantar).
I mönstret så hade de stickat på 5mm om jag minns rätt, men jag ville testa garnet jag shoppat (Freedom Spirit by Twilleys of Stamford) så det fick bli på 4mm. Sen lade jag upp 45m istället för 43m (fånigt liten skillnad, jag vet - hade nog kunnat öka 2m till).

Jag försökte för en gångs skull att föra anteckningar så att jag skulle veta vad jag gjort för ändringar, det är ju alltid bra att ha när man ska göra vante nummer 2. Problemet är ju då att man skriver anteckningar som man ens förstår själv och att man struntar i att skriva ner allt utan bara lite här och där.
Det blev exempelvis så att jag inte lyckades göra minskningar i skaften på samma ställen, fast det syns nog inte så mycket - fanns inte på kartan att jag skulle riva upp och göra om.
Riva upp hade jag fått göra nog mycket ändå, jag missade bland annat helt att jag skulle växla från ribb till slätstickat efter skaftet.
Då kom jag på den geniala idén att jag skulle riva upp varje avig maska separat ner till där jag skulle börja med räta och sticka upp dem räta igen. Inte så dumt i teorin eftersom jag då slapp sticka om hela varvet inklusive flätan fram, problemet var ju bara att garnet gillar att tova ihop sig en smula så det var ju inte helt enkelt att riva upp. Pillade och slet med det i vad som kändes som en evighet.
Sen gjorde jag definitivt fler missar och rev upp fler gånger, men de har jag glömt eller förträngt och lika bra är väl det.

Det färdiga resultatet blev super, sitter verkligen som en glove. Älskar tummen också, förstår inte varför jag inte lärt mig att göra tumme där man ökar för tummen istället för att bara lämna hål och plocka upp maskor - den sitter ju sååå mycket bättre.

Inga kommentarer: