onsdag 30 juni 2010

I nattmössan

När man inte kan sova kan man istället grubbla på garn och mönster i kombination. Eller blogga ner det man tänker på.
Vi åkte ju som bekant till New York i slutet av april. Efter många nervösa timmar, varav sju på en skumpig buss till Oslo, (jävla askmoln!) landade vi till slut i världens bästa stad. Planen var god mat, frozen margaritas och om vi hade tur- ett och annat garnnystan.
Det där med att vi kanske skulle hitta garn gick ju såklart käpprätt åt helvete, i positiv mening. Vi hittade massor av godis -svårt att misslyckas när man byggt en skottsäker excelmall över stadens alla garnaffärer innan man reste- och kärleken till garnnystan har nog aldrig varit så stor som då.

I garnaffären Knitty City på 208 West 79th Street blev jag kär i två nystan av Classic Elites Portland Tweed. 50% ull, 25 % alpaca 25 % viscose.
Färgen heter något så sexigt som 5061, (Sweet William) men föreställ er en galet snygg smutsig mörkrosa. Jag har den här bilden i huvudet när jag klappar på garnet.

Oh, sweet Jackie O'!

Pillerburkshattar och Jackie Kennedy i all ära men det är nog lite mer realistiskt för min del att göra en mössa av garnet. En sökning på Ravelry och jag är säkert sist på stickplaneten med att på allvar upptäcka den fantastiske: Brooklyn Tweed!

Titta på Habitat! Eller Koolhaas!

En intensiv sökning på Ravelry ger oändligt många garnmöjligheter, Portland Tweed, olika varianter av Debbie Bliss, Cascade yarns. Bästa av allt- jag har lämpligt garn av alla sorter i gömmorna (well, of course) och den ska stickas på 4-4,5 mm stickor. Värt en liten sittdans i soffan!

Med 2 dagar till godo- semesterprojektet är hittat!

Inga kommentarer: