torsdag 25 augusti 2011

Nya tider

Hösten närmar sig och vi gör ett nytt försök att skaka liv i den här stickbloggen igen!

Vi stickar och dricker vin. Vi dricker vin och stickar fel.
Inte så snabba så här strax efter semestern.
Men vi tänker på stickning.
Och klämmer på garn.
Och räknar på mönster.
Och dricker lite vin.

Sara kom förresten med FÖDELSEDAGSPRESENTER!


Garn som man fått räknas inte.

Bedårande färg och mjukt mjukt mjukt. Sjukt mjukt för att vara tweed. Givetvis var jag tvungen att lägga upp för en cowl i det här mönstret, originalhalsduken är på 25 maskor men jag drack lite vin, räknade, dubblade rapporterna och höll tummarna för att det skulle hålla. Det gjorde det och nu sitter jag här med ett till höstprojekt i knät. Men ack så fin den blir.

Hon kom även med en sticktidning i paketet, Debbie Bliss Knitting Magazine Fall Winter 2008, en tidning som har drömprojekt på var och varannan sida och som vi lovprisat länge. Mönstret till halsduken återfinns här.
Dessvärre en tidning som också påminner mig om att jag har ett storprojekt som ligger här och väntar på att färdigställas. Minns ni den här? Jaså? Jag har då förträngt att den finns. För tjock, för kort, för bred, för jävla tråkig att sy ihop. Men det är väl nu det händer, får se vad lite aggressiv blockning kan göra åt saken.


Sara var också ett gulle och gav mig sina leftovers från en tröja, lila Cascade Eco+. (Tack igen baby!) Det är tillräckligt med garn här bredvid mig för att jag ska få mig en finfin uggletröja också, faktiskt blir den precis så här som på bilden i länken. Dessutom har jag ju ett facit där hemma i Saras garderob så jag vet precis hur den passar i färdigt format. Jag älskar ju ugglor.

Då var det ju det där med att hitta sticktid, ja...

Inga kommentarer: