söndag 6 oktober 2013

"Luleå Hockey tar nog SM-guld nu"

På tal om sockar. Den yngste systersonen är förtjust i färger och vad passar då bättre än att be moster om ett par egendesignade tjocksockar? Vi promenerade bort till Tallbodan i Hortlax där pojken frös i sin rörelse och stirrade storögt på en uppstickad halsduk. Han insåg där och då att det var ett par Luleå Hockeysockar han mest av allt ville ha! Jag frågade snällt om lov att fota halsduken för att kunna kopiera ränderna exakt och det fick jag. Sedan valde vi tillsammans ut passande garn till hans nya tjocksockar och gick nöjda hemåt och gjorde upp mönster för sockpar nummer 2, som var den egentliga planen. 
Han konstaterade muntert att hans nya magiska sockar nog skulle hjälpa Luleå Hockey ta SM-guld den här säsongen, därav citatet i rubriken.

 Det gula är det inte så blekt i färgen som bilden visar.

Fördelen med små sockar, det går inte mkt garn till två par.

Han var väldigt specifik med hur mönstret skulle se ut på sockpar nummer 2 och jag antecknade flitigt på en lapp. Killen med stenkoll. 
Skaft 14 centimeter långt, (60 maskor brett 2x2 ribb, storlek 32).
Svart resår i 8 varv
Rött 4 varv
Orange 4 varv 
Svart häl (Afterthought heel)
Rött 4 varv
Orange 4 varv
Svart tå
  
Kan ni föresten haja att min syster bor 200 meter från en garnbutik och inte har en tanke på att lära sig sticka ordentligt? Nåja, det kanske räcker med ett garnmonster i familjen...   

 Mustaschkatten Mitzi approves this message.

Inga kommentarer: