lördag 23 februari 2013

På tredje dejten händer det!

En grå skönhet

Wraps!

I höstas köpte jag mig en ny vinterjacka och chockade nog alla i min omgivning när jag valde en modell i smutsigt mörkrosa istället för en klassisk svart. (Ni kan stänga munnen nu.)
Med en ny jacka på hallkroken så måste man ju få en mössa som passar till.

Får jag presentera: Waffle hat

Garnet är 2 nystan mörkgrå Debbie Bliss Rialto Aran som legat i gömmorna i evigheter utan att riktigt klickat med något mönster. Lite som att ha otur i dejtingvärlden kan jag tänka mig.
Min och mössans första dejt började bra, lite försiktigt och nyfiket. Andra dejten blev jag tveksam, var det här rätt, hur skulle det gå, och så vidare... Jag bestämde mig för att ge mössan en chans och bestämde mig för att på den tredje dejten skulle det ske. Det skulle bli rätt den här gången. Det fanns hopp om en framtid.

Och det blev ju så bra! Mössan är perfekt! Tjock och mysigt garn ihop med ett jättefint mönster!
Jag valde att sticka den på 4,5 mm rundsticka och la upp 104 maskor. Rapporten är 8 maskor och jag ville ha en mössa som kunde rymma allt mitt lockiga hår. En normalhövdad person klarar sig nog fint med 96 maskor för den stretchar bra och mönstret blir ännu tydligare när mössan sitter tight på huvudet. Jag stickade 6 rapporter innan jag började avmaskningen och gick över till strumpstickor. Det innefattar en rolig teknik med wraps, det tog mig som sagt tre ganska korta dejter i soffan att få den klar.

Med det här garnet blir det ju väldigt definerade maskor och jag tror att jag gärna skulle vilja prova att göra en variant i ett lite fluffigare garn, kanske Rowans Kid Classic eller dubbla trådar Drops Alpaca.

Bäst att kolla vad som finns i stashen!

2 kommentarer:

Sjömans-Elin sa...

Ha ha! Du skriver så roligt! Tycker det där mönstret är skitsnyggt och funderat jättelänge på att sticka en själv.

Jenny sa...

Tack snälla du! Vi ska försöka skaka lite liv i den här bloggen igen i sommar!