torsdag 7 maj 2009

Nytt fint garn, nytt fint storprojekt

Nej, mycket riktigt. Jag gick inte ifrån butiken utan garn. Jag blev dock lite desperat där ett tag när de inte hade tillräckligt många utav Färgval 1 och sedan Färgval 2 & 3. 
När jag sedan visade upp mönstret jag ville sticka, protesterade personalen och sa att jag absolut inte behövde 18 nystan Eskimo för att sticka en kortärmad kofta - så då slog jag till på de 12 nystan som fanns av det här härliga mörkrosamelerade garnet.


Det är som godis. Jag hann tyvärr inte börja sticka igår, fast det kliade i fingrarna. Och inte heller hinner jag börja ikväll, då ska vi grilla här på kontoret. 
Man är en sjuk, sjuk människa när man hellre åker hem och stickar än dricker lite vin och grillar. Men den som väntar på något gott...


Projektet som ska bli av detta underbara garn är denna skapelse från vår Husgudinna Debbie Bliss, även här i Como - men det ska nog gå med Eskimo på något sätt, satsar nog på att göra en large istället för medium och hoppas att det fungerar. Annars är det ju inte värre än att man får riva upp och börja om.

Jag borde egentligen inte få börja med det här projektet förrän jag har stickat klart de sista 2cm på kragen på "storprojektet" och sytt ihop den. Och sen har vi ju den där barnkoftan som behöver sys igen (jag ser en tendens). Handledsvärmare med dumma tummar som inte vill bli klar (ligger och skäms). Venedighalsduken som måste blockas, och en halvstickad mössa... men men. Jag intalar jag mig att allt det kan vänta, just nu "behöver" jag en kortärmad kofta i Eskimo.

Det har varit för mycket jobba och för lite sticka den senaste tiden, det får bli ändring på det - ska bara ta mig igenom maj månad så...

2 kommentarer:

Jenny sa...

På lördag, baby! Mina klippor, vin, solsken och en stickning i famnen.

Pure Bliss.

Ulrica sa...

Så roligt att läsa om dina garn-ångestar... och inse att man är PRECIS likadan - sjuk.
Garngalen, yaroholic