tisdag 27 juli 2010

Mest garn vinner

Förra veckans lilla fiskeroadtrip gick till Kamlunge och vännerna i Kalix. Fångsten uteblev, jag fick ett ofrivillligt kallbad i Kalixälven men resan innebar ett utmärkt tillfälle att slinka in i centrum för att köpa garn. Garnboden i Kalix är en av mina favoritaffärer i Norrbotten för det är så stor butik för en liten ort och minst halva butiken består av olika sockgarner. I Kalixnejden stickas det många tjocksockar.


Rödrandig dröm.

Jag köpte det randiga röda Onlinegarnet från nya höstkollektionen, för ett par plain vanillastrumpor på 2,5 mm som jag hittade på Ravelry och som ska stickas från tån och upp. Ny teknik, det gillar vi!


Ser ni färgerna! Oh la la!

För hållbara sockar på 3 mm stickor, en stickning jag lär bära runt i handväskan, köpte jag Mellanraggi. Ribbat och enkelt utan att behöva tänka.

*Till garndårens försvar kan jag meddela att en hel del gammalt sockgarn fick följa med hem till Öjebyn för ev sockstickning när lusten faller på vid tillfälliga besök på hemorten. Ähum.

*Till mitt eget försvar kan jag meddela att jag gjorde en storrensning på garn innan semestern och slängde sånt som antingen var akryl eller annat som jag i ärlighetens namn inte kommer att använda.
Duktig garnidiot.

2 kommentarer:

Garntrollet sa...

Tänk att det fortfarande finns kvar butiker i "småstäder"! Jag trodde hela Norrbotten var tömd på sådana, vad fel jag verkar ha!

Jättefina garner. Jag ska sticka lite tjockare sockar till hösten, för vårt golv är som att gå på permafrost när det är kallvinter! Hu!!

Jenny sa...

Garntrollet: Nå, kedjorna börjar ju ta över helt här uppe men små garnbutiker finns kvar i varje ort, tror jag. Det är mysigt.

Tjocksockar behövs alltid. Min favorit är Raggi till ordentliga permafrostsockar. :) Fina färger, hållbara och går fort att sticka.
De används flitigt under året.

Kul att höra från dig igen!

Kram