tisdag 3 augusti 2010

There are no knitting police

Gud. Jag var tokinspirerad att sticka förra veckan men mina projekt gick på grund för några hemska dagar när en kär vän blev drastiskt och såinihelvete sjuk. Nu är han återuppstånden och stickordningen här hemma därmed också återställd. People are more important than knitting. Vi hade tur den här gången.

När jag satt på flyget ner till storstan igen så gick jag genom mina pågående stickningar i huvudet. Beslut togs.

Ishbel shawl: Dålig karma över den där spetskanten. På lördag ska jag ta sovmorgon och ge mig på den igen. Jag byter soffor helt enkelt. Jag tänker att det kan bli som när man inte kan sova och sen istället lägger sig på soffan och somnar vä ein gang.

Rosa Koolhaasmössan: Tog med mig stickningen en sväng ut till Saras och Camillas stuga. Där satt vi alla tre och klappade på var sitt garn och pratade mer om garn än vad vi stickade. Någonstans blev jag ju kaxig och pratade och stickade flätor (på varje maska) samtidigt. Ja men beeeeera, givetvis stickade jag fel på några maskor. Jag måste backa ett helt varv och det bär verkligen emot. Den blir fantastiskt fin i det här garnet. Fjärilar-i-magen fin.

Senapsgula Gailsjalen: Repades upp dagen innan jag åkte upp på semester. Jag blev absolut tokig på stickbeskrivningen och alpacan förtjänar istället att få bli nåt annat. Hips vips så fanns den ingen olycklig sjal mer. Jag gillar Haruni med slätstickad Ishbelgrund som några har gjort på Ravelry som alternativ. För färgen är fin och förtjänar ett bättre öde.

På tal om ett bättre öde: Jag stickade ju halva Linamössan här som ett OS-projekt. Sen fick den ligga. Den där mössan har legat och gnagt i bakhuvudet och där i flygstol 22 F med en skrikande sur katt under fötterna, tog jag beslutet. Drygt 3000 maskor senare. Jag ska riva upp den!
(Stäng munnen nu. 1-2-3, stäng.)Flätorna kommer inte fram som de ska i garnet jag har använt och jag ska sticka om den i ett annat rundspunnet garn från Debbie Bliss som framhäver flätorna- vilket är själva poängen med mössan. Jag är inte nöjd med resultatet helt enkelt.

Storprojektet: Det här ska jag försöka få klar innan veckan är slut. Det är så huvva lite kvar på den att jag borde skämmas. Men det gör jag inte, jag jobbar inte så. Morot: Jag kan inte påbörja ett till storprojekt innan detta är klart och det vill jag ju gärna...

På tal om Haruni: Är i behov av en sjal på jobbet också där det är kallt som i ett kylskåp och fantiserar nu om en Haruni - i ljusgrått Cascade 220 garn.
(kolla så snygg hon har gjort!) Men den får vänta till efter jul, jag behöver inget mer garn just nu. (Har du hört den förut?)
En sån ljusgrå tjock sjal med fint enkelt spetsmönster kan matchas till den formella bankklädkod som råder på jobbet. Efter jul kanske? Vintern är lång och garnet finns ju att beställa hos Garnkorgen om det blir akut. Eller så köper jag nystan till mig själv i födelsedagspresent, för det behövs ju bara två nystan...

Så kan det bli. Så det kan bli.

Inga kommentarer: