tisdag 14 april 2009

Påskpyssel


Härligt med Påskhelg, lediga dagar med tid för pyssel. Jag spenderade helgen uppe i Tärnaby och lyckades få klart 3 projekt - underbart. Fick klart mössan som jag började på under hemresan från Cannes, storleksmässigt fungerar den bra men jag var inte nöjd med första försöket till avmaskning - så jag rev upp och gjorde om det. Det är inte perfekt nu heller, men det duger (svårt att vara utan mössa i fjällen). Den värmde skönt när det blåste uppe på kalfjället.Jag stickade även en till mössa mörkblått, men den har jag inte tagit något foto av - får återkomma. Den blev otroligt fin och den var snabbstickad, så den blir det nog fler av.


Under bilturen hemåt från Tärnaby till Umeå passade jag på att sticka mig ett par påskgula Evangeline (ja igen) i Debbie Bliss Rialto Aran. Jag hade nästan stickat dem dagen innan, men då fick jag riva upp paret eftersom att garnet inte räckte. 

Jag lade upp 36 maskor istället och gjorde kortare rib upptill mot fingrarna (6 rader + avmaskningsrad) och lite längre vid handleden (12 rader).  Delade den trådstump som blev kvar och fördelade på två "tummar" (ca. 5 rader + avmaskningsrad). Grymt nöjd med att jag lyckades få ihop ett par med ett nystan (vanligtvis brukar jag använda Rialto som är lite tunnare och då räcker 1 nystan bara fint), skam den som ger sig som jag brukar säga.
Sen kunde jag inte låta bli att ta kort på skylten nedan på flygplatsen i Umeå, den säger så mycket :)1 kommentar:

Jenny sa...

Sara, jag är djupt imponerad! Skitsnygga vantar, vi gillar ju senapsgult...