måndag 11 januari 2010

Thomasina
Insåg precis att jag inte har gjort något inlägg sedan november, jösses. Jag hade tänkt att tänkt att blogga under julen, men då var familjens hund framme och kalasade på strömsladden till datorn och gjorde mig datorlös. Nog om detta, det har blivit en hel del stickning på sista tiden både under julen, långflygningar och nu i helgen.

Först ut är Thomasina från Rowan Milk Collection. Garnet shoppades i den underbara garnbutiken i Edinburgh och jag började sticka på den under julen (trots att jag har två storprojekt liggande).
Det är väldigt mycket kablar och mycket som kan gå snett, så man får inte vara trött när man stickar.
Mycket oförlåtande - jag gjorde en miss som jag inte trodde skulle synas och fick riva upp 10 varv (det syntes mycket väl att det inte skulle se ut på det sättet som jag hade råkat sticka).

Som vanligt så stickar jag inte med garnet som mönstret gäller, utan stickar med Sublime by Sirdar (75% Merino, 20% Silk, 5% Cashmere). Stickar i Small istället för Medium och använder 4mm stickor istället för 5mm - det ser ut att fungera. Varför göra det enkelt för sig själv?

Det går inte så snabbt fram, så otroligt mycket i mönstret att hålla koll på. Men jag jobbar på. Gör givetvis små projekt under tiden så att man får en quick fix då och då (man vill ju sticka något som blir klart snabbt ibland).

3 kommentarer:

Jenny sa...

Den är underbar! Och jag är, som redan sagt, djupt imponerad av ditt tålamod.

Marie sa...

Väcker enormt ha-begär...

Anna sa...

oj den ser svår ut att göra, men den blir nog fin! =)

jag har nyligen startat min blogg, kika gärna in! :)

hälsningar Anna